Televisió nacional: sèries que retornen i novetats per aquesta tardor

La graella televisiva es reactiva amb l’arribada de la tardor. És per això que toca fer un repàs de les principals cadenes de televisió nacionals i les seves sèries.

Sembla que aquest any a TV3 no hi haurà cap proposta nova, però sí que retornen sèries que en el seu moment van tenir una bona acollida. La primera en aterrar és “Merlí”, creada per Héctor Lozano. La segona temporada de la ficció s’emetrà les nits de dilluns i començarà el proper 19 de setembre. Una setmana abans, però, se’n podrà veure un making of per anar preparant el terreny (el dia 12 de setembre). Després de Nadal tornaria la segona entrega d’ “El crac”, la sèrie de Joel Joan; i de cara al tercer trimestre del curs 2016-17, podria arribar la següent de “Nit i dia”, de Lluís Alcarazo i Jordi Galceran (encara per confirmar). La sèrie que no sembla tenir continuació, almenys de moment, és “Cites”.

Pel que fa a TVE encara es desconeixen dates d’estrena, però han avançat que properament s’emetran els 7 últims episodis d’ “Águila Roja”, una de les seves sèries amb més prestigi que porta en antena des del 2009. És possible que més endavant s’estreni “La sonata del silencio”, una adaptació de la novel·la homònima de Paloma Sánchez-Garnica. La pública també té preparades les noves entregues de “Víctor Ros” i “Olmos y Robles”, però no encara les de “Cuéntame cómo pasó” (ja que el rodatge tot just ha començat) ni la de l’exitosa “El Ministerio del Tiempo”, futur de la qual encara està per determinar.

A Atresmedia, la sèrie de Ramón Campos i Gema R. Neira, “Velvet”, s’acomiadarà definitivament amb la seva quarta temporada. El thrillerMar de plástico” tornarà amb la segona temporada, que ja té cartell però no encara data d’estrena. La privada té més sèries a la cantera: “Pulsaciones”, “Apaches”, “El incidente” i “Fariña” són alguns d’aquests títols.

Mediaset tampoc no especifica dates, però sí que ha donat a conèixer alguns detalls sobre les sèries que té preparades per aquesta temporada. Aquestes són “Sé quién eres”, la nova proposta de Pau Freixas; “La verdad”, el nou thriller de César Benítez i Aitor Gabilondo (creadors d’ “El Príncipe”), la minisèrie “El padre de Caín”; la comèdia “BByC”; la minisèrie “Perdóname señor”; l’adaptació de la novel·la “Lo que escondían sus ojos”, de l’autora Nieves Herrero; i els nous episodis de “La que se avecina”.