Ara les sèries no només es veuen, també es llegeixen

El nou llibre de Toni de la Torre, “Historia de las series”, ja és a les llibreries

Quan anem a una llibreria o fem una cerca a la web relacionada amb la història del cinema, trobem centenars de resultats i desenes de llibres especialitzats en la matèria. Però, què passa amb les sèries de televisió? Fins ara no hi havia cap llibre que recollís la història de les sèries de manera tan acurada i exhaustiva com la nova publicació del crític Toni de la Torre: “Historia de las series”, editat per Roca Editorial dins la col·lecció “Vamos en serie”.

El llibre és un treball historiogràfic de més de 600 pàgines que analitza i estudia les sèries des dels seus orígens amb els primers experiments als anys 20 fins a l’actualitat, l’època de les sèries per excel·lència. A més a més, ho fa amb una visió universal, passant per Estats Units, el Regne Unit, Europa i altres països del món que han aportat ficcions rellevants, innovadores i amb caràcter.

La manca d’oferta relacionada amb la història de les sèries ve donada, en gran part,  perquè fins fa relativament poc la televisió no era considerada prestigiosa ni un lloc en el qual es podia fer art. En conseqüència, aquest mitjà tampoc era digne d’estudi.

Afortunadament, les coses han canviat. La televisió és a l’ordre del dia i fins i tot els grans del cinema hi han aterrat per explorar les possibilitats narratives d’aquest petit gran mitjà.

Us convidem a que doneu un cop d’ull a “Historia de las series”, un projecte que també és quelcom personal, una història del Toni i una història nostra, de tots: la dels espectadors.

El Toni de la Torre forma part de l’equip de ‘Showrunners BCN’. Coordina i imparteix el Curs Anual de Guió de Sèries i el monogràfic de Crítica de Sèries.