Les sèries americanes del 2017

Ha començat l’any i és hora d’actualitzar el nostre calendari serièfil.

I és que aquest 2017 ve carregat de noves i interessants propostes! Encara que també n’hi ha algunes que en realitat no són tan noves…

“Back to the future”

Hi ha sèries del passat que tornen a les nostres pantalles.

Com ara Prison Break (Fox) i 24: Legacy (Fox), aquesta última sense Kiefer Sutherland. A més a més , tornarem a gaudir de l’univers trekkie a Star Trek: Discovery (Netflix) i d’alguns dels personatges de The Good Wife al seu spin-off: The Good Fight.

També tornarà Twin Peaks amb una nova temporada que es podrà veure a Movistar+, la sèrie de David Lynch que va marcar un abans i un després a la història de la ficció televisiva.

Autors a la televisió

I ja que parlem de David Lynch, ell no és l’únic autor que torna a la petita pantalla.

Podrem veure el més nou de David Simon: The Deuce (HBO); la darrera ficció produïda per Ridley Scott que emetrà l’AMC España: The Terror; i l’última creació de Ryan Murphy, titulada Feud (es podrà veure a l’HBO), amb grans estrelles com Jessica Lange i Susan Sarandon. També la sèrie de Netflix Mindhunter, creada per David Fincher.

A més a més, s’ha anunciat que Judd Apatow prepara una nova comèdia per l’HBO, i que Jim Carrey té entre mans una comèdia dramàtica de la qual encara se’n desconeixen els detalls.

Sèries de superherois

Els superherois no només freqüenten la cartellera dels cines sinó que també estan guanyant espai a la graella televisiva.

Veurem Riverdale (27 de gener a Movistar+), basada en els personatges dels còmics d’Archie; la història de David Haller, protagonista del còmic de Marvel Legion (13 de febrer a Fox); i més univers Marvel a Netflix amb Iron Fist, The Punisher i The Defenders.

Pel que fa als superherois de l’univers de DC, apareixeran a Powerless, una comèdia per l’NBC. La primera del gènere.

Més sèries que veurem a través de l’HBO

A més a més de totes les sèries de l’HBO que ja hem mencionat, ens esperen moltes més produccions que podrem veure a la seva plataforma. Com l’adaptació de la novel·la American Gods, de Neil Gaiman; les minisèries Six (19 de gener), Big little lies i Taboo. Aquesta última és original de la BBC i la podrem veure a partir del 7 de gener.

Netflix i Amazon

Al catàleg de Netflix també trobarem l’adaptació Una serie de catastróficas desdichas, basada en els llibres de Lemony Snicket i protagonitzada per Neil Patrick Harris; la comèdia Santa Clarita Diet amb Drew Barrymore i Timothy Olyphant; i el thriller psicològic Gypsy, amb Naomi Watts.

Mentre que Amazon estrenarà Sneaky Pete, una sèrie protagonitzada per Giovanni Ribisi i produïda, entre altres, per Bryan Cranston, que també té un paper a la sèrie. De la mateixa manera, apostarà pel drama d’època Z: The Beginning of Everything, amb Christina Ricci interpretant a Zelda Fitzgerald.

Espanya, plató de series

Aquest any no només Game of Thrones ha vingut a rodar a terres espanyoles, sinó que també ho han fet Still Star Crossed, de Shonda Rhimes, i Emerald City (13 de gener a Cosmo), que pren l’art de Gaudí i la ciutat de Barcelona per recrear el món fantàstic d’Oz.

Aquestes són només algunes de les sèries made in USA de les quals en sentirem a parlar aquest 2017. I no hem d’oblidar que a tot això hi hem d’afegir el retorn de ficcions com Game of Thrones, The Leftovers, Stranger Things, Homeland (18 de gener a Fox) o Girls (última temporada a partir del 12 de febrer a HBO España i Movistar+).

Hi serem a temps de veure-ho tot?