El pitching dels alumnes de la 1a edició del curs anual de Guió de Sèries

Després de treballar durant 9 mesos en un projecte de ficció televisiva al curs anual de Guió de Sèries de Showrunners BCN, el passat mes de setembre els alumnes de la primera edició van fer el pitching de les seves sèries davant de professionals del sector.

Entre els assistents hi havia guionistes amb una llarga trajectòria com a tals i que han treballat a mitjans com TV3, TVE i Movistar+. També van formar part del públic productors de companyies com Filmax o Fasten Seat Belt. Aquests van destacar la qualitat de les presentacions i la solidesa dels projectes, que són variats en quant a gènere, temàtica i format.

De la primera edició del curs anual de Guió de Sèries han sortit projectes de sèrie, de minisèrie i de sèrie antològica. Hi ha dues dramèdies centrades en el món de la música i en la realitat que es viu darrere els escenaris. I una altra ficció que també barreja comèdia i drama, que en aquest cas narra amb to irònic la vida d’uns joves a les Illes Balears. També n’ha sortit una sitcom a l’estil de The Office que té com a protagonista l’entorn d’Internet, un thriller de personatges tipus Agatha Christie i una sèrie de ciència ficció amb rerefons polític. Per últim, també hi ha un drama d’època en què la ciutat de Barcelona no només actua com a escenari, sinó que esdevé un protagonista més dins la ficció.

Aquest esdeveniment de pitching ha estat un acostament a la indústria molt positiu perquè els alumnes han rebut un molt bon feedback en relació als seus projectes i les expectatives del mercat. Al seu torn, els seus projectes han despertat l’interès dels professionals assistents, obrint-los les portes a un primer contacte professional amb la indústria.