Crítica de Sèries Professional

Impartit per Toni de la Torre


CURS 100% ONLINE | CLASSES EN DIRECTE

Per fer aquest curs només necessites una connexió a Internet i un dispositiu que tingui micròfon i/o webcam (pots connectar-t’hi des d’un ordinador, una tauleta o un smartphone). Si tens qualsevol dubte, contacta amb nosaltres!


Descripció del curs

Mirar sèries pot ser un ofici. Però per dedicar-se professionalment a la crítica de sèries, cal adquirir uns coneixements que pertanyen tant a l’àmbit audiovisual com a l’àmbit periodístic. En aquest curs es treballen tots dos àmbits en paral·lel: aprenem a analitzar les sèries al mateix temps que aprenem a comunicar l’anàlisi.

L’objectiu a l’hora de treballar totes dues facetes és aconseguir que l’alumne/a acabi el curs amb totes les eines necessàries per escriure crítiques professionals i pugui donar els seus primers passos en aquest món.

Metodologia

Cada sessió del curs està dividida en dues parts. La primera és purament teòrica. Els alumnes aprendran quins són els recursos narratius i tècniques de les sèries actuals per construir personatges únics, arcs argumentals que enganxen i premisses intrigants, i també com es desenvolupen aquestes idees al llarg de les temporades. Aquesta teoria, que els permetrà conèixer com funciona una sèrie per dins, estarà complementada pel visionat d’un episodi en cada sessió.

La part pràctica consistirà en la redacció d’una crítica de l’episodi vist, que els alumnes redactaran a casa. A classe, es farà una correcció de les crítiques entregades la setmana anterior. Els alumnes aprendran a convertir l’anàlisi que fan durant el visionat en una crítica professional. Al mateix temps, el programa de sèries que es visionaran està pensat perquè els alumnes adquireixin un bagatge fonamental per tal d’exercir correctament la feina de crític/a. Acabaran el curs coneixent a fons totes les sèries imprescindibles.

A qui va adreçat

El curs semestral de Crítica de Sèries està pensat per qualsevol persona que vulgui convertir la seva afició per les sèries en una professió que permet gaudir encara més d’aquest món. No són necessaris coneixements previs, però sí interès per analitzar ficció i gaudir amb l’intercanvi d’idees amb els companys i les companyes de classe.

Si ets dels que, en acabar l’episodi d’una sèrie, no pots parar de parlar del que has vist, aquest curs et donarà les eines per fer-ho al nivell d’un professional i et prepararà per poder escriure crítiques ben fonamentades i que tinguin un interès periodístic i cultural.

Descarrega el calendari

MATRÍCULA OBERTA (CURS ONLINE)

  • Dates: 3 Octubre 2020 – 27 Març 2021
  • Horari: Dissabtes de 10 a 13h
  • Durada: 72 hores
  • Preu (dues modalitats):
  • - Pagament únic: 850 euros | A abonar abans del 21 de setembre de 2020
  • - Pagament fraccionat: 900 euros (150 euros al mes durant 6 mesos) | Per reservar la plaça en aquesta modalitat, és necessari ingressar els primers 150 euros abans del 21 de setembre de 2020