Crítica de Sèries Professional

Impartit per Toni de la Torre


CURS 100% ONLINE | CLASSES EN DIRECTE

Per fer aquest curs només necessites una connexió a Internet i un dispositiu que tingui micròfon i/o webcam (pots connectar-t’hi des d’un ordinador, una tauleta o un smartphone). Si tens qualsevol dubte, contacta amb nosaltres!


Descripció del curs

Mirar sèries pot ser un ofici. Però per dedicar-se professionalment a la crítica de sèries, cal adquirir uns coneixements que pertanyen tant a l’àmbit audiovisual com a l’àmbit periodístic. En aquest curs es treballen tots dos àmbits en paral·lel: aprenem a analitzar les sèries al mateix temps que aprenem a comunicar l’anàlisi.

L’objectiu a l’hora de treballar totes dues facetes és aconseguir que l’alumne/a acabi el curs amb totes les eines necessàries per escriure crítiques professionals i pugui donar els seus primers passos en aquest món.

Metodologia

Cada sessió del curs està dividida en dues parts. La primera és purament teòrica. Els alumnes aprendran quins són els recursos narratius i tècniques de les sèries actuals per construir personatges únics, arcs argumentals que enganxen i premisses intrigants, i també com es desenvolupen aquestes idees al llarg de les temporades. Aquesta teoria, que els permetrà conèixer com funciona una sèrie per dins, estarà complementada pel visionat d’un episodi en cada sessió.

La part pràctica consistirà en la redacció d’una crítica de l’episodi vist, que els alumnes redactaran a casa. A classe, es farà una correcció de les crítiques entregades la setmana anterior. Els alumnes aprendran a convertir l’anàlisi que fan durant el visionat en una crítica professional. Al mateix temps, el programa de sèries que es visionaran està pensat perquè els alumnes adquireixin un bagatge fonamental per tal d’exercir correctament la feina de crític/a. Acabaran el curs coneixent a fons totes les sèries imprescindibles.

A qui va adreçat

El curs semestral de Crítica de Sèries està pensat per qualsevol persona que vulgui convertir la seva afició per les sèries en una professió que permet gaudir encara més d’aquest món. No són necessaris coneixements previs, però sí interès per analitzar ficció i gaudir amb l’intercanvi d’idees amb els companys i les companyes de classe.

Si ets dels que, en acabar l’episodi d’una sèrie, no pots parar de parlar del que has vist, aquest curs et donarà les eines per fer-ho al nivell d’un professional i et prepararà per poder escriure crítiques ben fonamentades i que tinguin un interès periodístic i cultural.


Programa

Aquest curs forma part d’un programa semestral d’especializació en la crítica, i en constitueix el segon bloc. El programa està dividit en tres grans blocs que es poden cursar de forma independent: el primer està centrat en identificar i reconèixer la intenció de l’autor/s, el segon en l’anàlisi dels recursos propis de les sèries de televisió, i el tercer en treballar una mirada transversal sobre la sèrie, emmarcada en el seu context televisiu i social.

BLOC 2: Anàlisi dels recursos principals

CONTINGUT DEL CURS

Teoria:

 • Caràcter i caracterització en els personatges.
 • Construcció dels arcs argumentals i estructura.
 • Elements que formen part del discurs temàtic de la sèrie.
 • Recursos formals habituals a les sèries modernes.

Pràctica

 • Crítiques de 3.000 caràcters centrades en els recursos utilitzats per l’autor i la seva relació amb la intenció localitzada prèviament.

Objectiu

 • Dominar la identificació dels recursos principals i relacionar-los amb les intencions de l’autor per argumentar la crítica.

MATRÍCULA OBERTA | BLOC 2

 • CURS 100% ONLINE
 • Dates: 9 gener - 27 febrer de 2021
 • Horari: dissabtes de 10:00 a 13:00h
 • Durada: 24 hores
 • Preu: 250 euros
 • Grups reduïts
 • Data límit inscripció: 4 gener 2021