Curs Anual – Guió de Cinema

Ser guionista és un ofici. I per tal de fer del guió una professió, cal conèixer en profunditat el llenguatge cinematogràfic, ser constant i inconformista a l’hora d’escriure i, sobretot, tenir una mirada pròpia.

Però no només això és suficient. També és molt important conèixer com funciona la indústria i quins agents hi treballen. A més a més, cal saber com presentar els projectes, ja sigui en reunions one-to-one o davant d’una audiència.

 

Objectius del curs

Amb el curs anual de Guió de Cinema de Showrunners BCN volem formar i acompanyar la promoció de guionistes dedicats a la ficció cinematogràfica; així com contribuir a la creació de projectes amb històries significatives, emocionants i úniques, però també que siguin adequats a les demandes i les necessitats actuals de la indústria.

Per aquest motiu, el programa del curs de Guió de Cinema combina classes teòriques i pràctiques relacionades amb la creació i el desenvolupament d’una pel·lícula, amb sessions específiques de producció, de funcionament del mercat, i de creació de documents de venda.

L’objectiu final del curs és que l’alumne adquireixi tot el bagatge necessari per escriure llargmetratges i per desenvolupar-se dins del sector. Durant l’any, cada alumne desenvoluparà la seva idea de pel·lícula i acabarà el taller amb la primera versió del guió escrita i amb els documents de venda preparats per presentar a productores i cadenes de televisió.

espai

Trets distintius de Showrunners BCN

1/ Som l’única escola especialitzada en guió audiovisual de Barcelona.

2/ L’equip de Showrunners comptem amb més de 10 anys d’experiència formant guionistes. Totes les persones que formen part de Showrunners són professionals en actiu amb experiència prèvia com a docents.

3/ Les classes teòriques i pràctiques, es complementen amb masterclasses amb professionals convidats on l’alumne podrà descobrir, de la mà dels seus creadors, el procés creatiu de pel·lícules estrenades recentment (o pendents d’estrenar).

4/ L’escola és un projecte que neix de la productora audiovisual Tàndem Entertainment, afavorint així la connexió entre formació i indústria.

5/ Els grups són reduïts, perquè cada alumne rebi un assessorament personalitzat del seu projecte durant tot el curs.

6/ En acabar, organitzem una sessió de pitching i de networking amb professionals de la indústria per presentar els projectes.

7/ S’oferirà la possibilitat de fer pràctiques a productores i empreses del sector als alumnes que obtinguin el millor expedient.

espai

Sortides professionals

Els principals perfils professionals pels quals el curs anual de Guió de Cinema capacita són:

  • Guionista de ficció
  • Creador/a i coordinador/a de ficció audiovisual
  • Analista de projectes i guions
  • Story-editor i desenvolupador/a de guions

espai

Dades d’interès

Durada i dates del curs:

200 hores presencials
200 hores de treball individual

  • Inici de les classes: 20 de gener de 2020
  • Final de les classes: 28 d’octubre de 2020

Entrega del projecte: 2 d’octubre de 2020
Correccions: octubre de 2020

Pitching: 2 de novembre de 2020 (la data pot variar en funció de la disponibilitat dels professionals convidats)

*No hi haurà classes durant el mes d’agost

 

Horari:

Dos grups de matrícula:

  • Grup matí: dilluns i dimecres de 10 a 13h
  • Grup tarda: dilluns i dimecres de 18 a 21h

Places limitades; entre 8 i 12 persones per grup (quan contactis amb nosaltres, especifica en quin dels dos grups estàs interessat/da).

 

Requisits per inscriure’s:

És necessari concertar una entrevista personal abans de procedir a la inscripció. L’entrevista es pot realitzar de manera presencial a la seu de Showrunners (amb cita prèvia) o bé de manera telemàtica via Skype.

Posteriorment, els interessats hauran de realitzar una prova de nivell. Tot i que no és un requisit indispensable tenir formació/experiència prèvia en el sector per realitzar el curs, es valoraran els coneixements de guió i d’escriptura, a més a més de les aptituds de l’alumne/a.

 

Preu i modalitats de pagament:

Preu total del curs: 3.200€

  • Primer pagament de 500€ en concepte de matrícula.
  • La resta de l’import del curs (2.700€) es pot abonar en una quota única abans de començar el curs, o bé fraccionar el pagament en 9 mensualitats de 300€ cadascuna (d’octubre de 2019 a juny de 2020, ambdós inclosos).

Els exalumnes de Showrunners BCN gaudiran d’un descompte del 5% sobre el preu final del curs.