Curs Anual – Guió de Cinema

UN ANY ESCRIVINT LA TEVA PEL·LÍCULA!

 

Presentació

Ser guionista és un ofici. I per tal de fer del guió una professió, cal conèixer en profunditat el llenguatge cinematogràfic, ser constant i inconformista a l’hora d’escriure i, sobretot, tenir una mirada pròpia.

Però no només això és suficient. També és molt important conèixer com funciona la indústria i quins agents hi treballen. A més a més, cal saber com presentar els projectes, ja sigui en reunions one-to-one o davant d’una audiència.

 

Objectius del curs

Amb el curs anual de Guió de Cinema de Showrunners volem formar i acompanyar la promoció de guionistes dedicats a la ficció cinematogràfica; així com contribuir a la creació de projectes amb històries significatives, emocionants i úniques, però també que siguin adequats a les demandes i les necessitats actuals de la indústria.

Per aquest motiu, el programa del curs de Guió de Cinema combina classes teòriques i pràctiques relacionades amb la creació i el desenvolupament d’una pel·lícula, amb sessions específiques de producció, de funcionament del mercat, i de creació de documents de venda.

L’objectiu final del curs és que l’alumne adquireixi tot el bagatge necessari per escriure llargmetratges i per desenvolupar-se dins del sector. Durant l’any, cada alumne desenvoluparà la seva idea de pel·lícula i acabarà el taller amb la primera versió del guió escrita i amb els documents de venda preparats per presentar a productores i cadenes de televisió.

espai

Trets distintius de Showrunners

 1. Som l’única escola especialitzada en guió audiovisual de Barcelona.
 2. L’equip de Showrunners compta amb més de 12 anys d’experiència formant guionistes. Totes les persones que formen part de Showrunners són professionals en actiu amb experiència prèvia com a docents.
 3. Les classes es complementen amb masterclasses amb professionals on l’alumne/a podrà descobrir, de la mà dels seus creadors/es, el procés creatiu de pel·lícules estrenades recentment. També es duen a terme sessions específiques amb actors per treballar la construcció de les escenes i els diàlegs.
 4. Showrunners és un projecte que neix de la productora audiovisual Malmo Pictures, afavorint així la connexió entre formació i indústria.
 5. Els grups són reduïts, perquè cada alumne rebi un assessorament personalitzat del seu projecte durant tot el curs.
 6. En acabar, organitzem una sessió de pitching i de networking amb professionals de la indústria per presentar els projectes.
 7. S’oferirà la possibilitat de fer pràctiques a productores i empreses del sector als alumnes que obtinguin el millor expedient.

espai

Sortides professionals

Els principals perfils professionals pels quals el curs anual de Guió de Cinema capacita són:

 • Guionista de ficció
 • Creador/a i coordinador/a de ficció audiovisual
 • Analista de projectes i guions
 • Story-editor i desenvolupador/a de guions

espai

Dades d’interès

Durada i dates del curs:

225 hores lectives
275 hores de treball individual tutoritzat

Total: 500 hores

 • Inici del curs: 18 de gener de 2021
 • Final del curs: 15 de desembre de 2021

Pitching: gener de 2022 (data per definir)
*Durant les vacances d’estiu no hi ha classes.

 

Horari:

Dos grups de matrícula:

 • Matí: dilluns i dimecres de 10:00 a 13:00h
 • Tarda: dilluns i dimecres de 18:00 a 21:00h

Places limitades a 10 persones per grup per garantir les mesures de seguretat per la Covid19.

Quan contactis amb nosaltres, especifica en quin dels dos grups estàs interessat/da.

 

Requisits per inscriure’s:

És necessari concertar una entrevista personal abans de procedir a la inscripció. L’entrevista es pot realitzar de manera presencial a la seu de Showrunners (amb cita prèvia) o bé de manera telemàtica via Whereby.

Posteriorment, els interessats hauran de realitzar una prova de nivell, en la que es valoraran els coneixements de guió i d’escriptura, a més a més de les aptituds de l’alumne/a.

 

Preu i modalitats de pagament:

Preu total del curs: 3.900€

Primer pagament de 540€ en concepte de matrícula.

La resta de l’import del curs (3.360€) es pot abonar:

 • En una quota única abans del 7 de gener de 2021
 • O fraccionant el pagament en 12 mensualitats de 280€ cadascuna (de gener a desembre de 2021, ambdós inclosos).

Descompte: els alumnes que facin el pagament íntegre de la matrícula abans del 20 d’octubre de 2020, gaudiran d’un descompte del 5% sobre el preu final del curs (preu total amb descompte: 3.705 euros).

 

Observacions:

 1. L’edició d’enguany començarà al mes de gener i finalitzarà al desembre.
 2. Hem augmentat les hores de docència, i les dedicades al seguiment del projecte, per poder treballar amb més profunditat en cada fase del procés creatiu d’escriptura d’un guió de llargmetratge.
 3. Escenari Covid19: el curs s’impartirà de manera presencial. Però, si es donés de nou un escenari de confinament, tenim tots els mecanismes a punt per poder impartir el programa de manera online el temps que es requereixi.