Curs Anual – Guió de Sèries

UN ANY ESCRIVINT LA TEVA SÈRIE!

 

Presentació

Ser showrunner és, avui, una professió amb futur.

El showrunner és el/la guionista creador/a d’una sèrie de televisió. A banda d’escriure i coordinar l’escriptura del guions, n’exerceix també la producció executiva i intervé en totes les preses de decisió de la sèrie, deixant-hi l’empremta del seu univers creatiu.

Si tu també vols ser el/la showrunner de la teva pròpia sèrie, el curs anual de Guió de Sèries de Showrunners et prepara per escriure el teu projecte i moure’l dins la indústria.

 

Objectius del curs

Ser guionista és un ofici. I no s’improvisa. Per tal de fer del guió una professió, cal conèixer amb profunditat el llenguatge audiovisual, ser constant i inconformista a l’hora d’escriure i, sobretot, tenir una mirada pròpia.

Amb el curs de Guió de Sèries volem formar i acompanyar la promoció de guionistes i showrunners dedicats a la ficció seriada; així com contribuir a la creació de projectes amb singularitat pròpia, que alhora s’adeqüin a les demandes i necessitats reals de la indústria actual.

Per aquest motiu, el programa del curs combina classes teòriques i pràctiques relacionades amb la creació i el desenvolupament d’una sèrie, amb sessions específiques de producció, de funcionament del mercat i de creació de documents de venda.

L’objectiu final del curs és que l’alumne/a acabi amb el guió de l’episodi pilot, el mapa de trames de la temporada, i el dossier de venda de la seva sèrie, i que, a través d’aquesta primera experiència, adquireixi els coneixements necessaris, no només per escriure guions de sèries, sinó per a desenvolupar-se també dins del sector.

 

Trets distintius de Showrunners

 1. Som l’única escola especialitzada en guió audiovisual de Barcelona.
 2. L’equip de Showrunners compta amb més de 12 anys d’experiència formant guionistes. Totes les persones que formen part de Showrunners són professionals en actiu amb experiència prèvia com a docents.
 3. Les classes es complementen amb masterclasses amb professionals on l’alumne/a podrà descobrir, de la mà dels seus creadors/es, el procés creatiu de sèries emeses a cadenes i plataformes com Movistar+, Netflix, TV3, TVE, Atresmedia, o Telecinco, entre d’altres. També es duen a terme sessions específiques amb actors per treballar la construcció de les escenes i els diàlegs.
 4. Showrunners és un projecte que neix de la productora audiovisual Malmo Pictures, afavorint així la connexió entre formació i indústria.
 5. Els grups són reduïts, perquè cada alumne rebi un assessorament personalitzat del seu projecte durant tot el curs.
 6. En acabar, organitzem una sessió de pitching i de networking amb professionals de la indústria per presentar els projectes.
 7. S’oferirà la possibilitat de fer pràctiques a productores i empreses del sector als alumnes que obtinguin el millor expedient.

espai

Sortides professionals

Els principals perfils professionals pels quals el curs anual de Guió de Sèries capacita són:

 • Showrunner
 • Coordinador/a de guions
 • Argumentista
 • Escaletista
 • Dialoguista
 • Guionista de ficció
 • Analista

espai

Dades d’interès

Durada i dates del curs: 

225 hores lectives
275 hores de treball individual tutoritzat

Total: 500 hores

 • Inici del curs: 19 de gener de 2021
 • Final del curs: 16 de desembre de 2021

Pitching: gener de 2022 (data per definir)
*Durant les vacances d’estiu no hi ha classes.

 

Horari:

Tres grups de matrícula:

 • Grup 1: dimarts i dijous de 10:00 a 13:00h – GRUP COMPLET (places exhaurides)
 • Grup 2: dimarts i dijous de 18:00 a 21:00h  – GRUP COMPLET (places exhaurides)
 • Grup 3: divendres de 17:30 a 20:30h i dissabtes de 10:00 a 13:00h

Places limitades a 10 persones per grup per garantir les mesures de seguretat per la Covid19.

Quan contactis amb nosaltres, especifica en quin dels tres grups estàs interessat/da.

 

Requisits per inscriure’s:

És necessari concertar una entrevista personal abans de procedir a la inscripció. L’entrevista es pot realitzar de manera presencial a la seu de Showrunners (amb cita prèvia) o bé de manera telemàtica via Whereby.

Posteriorment, els interessats hauran de realitzar una prova de nivell, en la que es valoraran els coneixements de guió i d’escriptura, a més a més de les aptituds de l’alumne/a.

 

Preu i modalitats de pagament:

Preu total del curs: 3.900€

Primer pagament de 540€ en concepte de matrícula.

La resta de l’import del curs (3.360€) es pot abonar:

 • En una quota única abans del 7 de gener de 2021
 • O fraccionant el pagament en 12 mensualitats de 280€ cadascuna (de gener a desembre de 2021, ambdós inclosos).

Descompte: els alumnes que facin el pagament íntegre de la matrícula abans del 20 d’octubre de 2020, gaudiran d’un descompte del 5% sobre el preu final del curs (preu total amb descompte: 3.705 euros).

 

Observacions:

 1. L’edició d’enguany començarà al mes de gener i finalitzarà al desembre.
 2. Hem augmentat les hores de docència, i les dedicades al seguiment del projecte, per poder treballar amb més profunditat en cada fase del procés creatiu d’escriptura d’una sèrie de televisió.
 3. Escenari Covid19: el curs s’impartirà de manera presencial. Però, si es donés de nou un escenari de confinament, tenim tots els mecanismes a punt per poder impartir el programa de manera online el temps que es requereixi.

 

Descarrega’t el Programa