Curs de Branded Content

Impartit per Quim Badenes

Des de ja fa bastants anys, les marques es troben amb una dificultat creixent per fer arribar els seus missatges a un públic cada cop més inaccessible. L’oferta de continguts és tan àmplia i els hàbits de consum han evolucionat tant, que els formats publicitaris clàssics ja no funcionen de la mateixa manera.

Davant d’aquesta situació, les marques estan assumint el repte d’arribar als seus públics per una via molt més directa i sense interrompre el visionat dels continguts. Proactivament, estan participant de manera creixent en la seva creació.

L’objectiu d’aquest taller és aprendre a enfocar i a escriure un projecte de Branded Content, és a dir, un contingut de marca. Començarem per fixar els punts de partida necessaris per dissenyar un contingut que assoleixi la seva principal missió: interessar al seu públic objectiu. Continuarem visionant exemples de bones i males pràctiques existents en el mercat. I, finalment, acabarem posant en pràctica una metodologia bàsica que ens permeti contribuir al desenvolupament d’un storytelling per a la marca, que millori la relació d’aquesta amb els seus fans, i que l’ajudi a crear-ne de nous.

 

Estructura del curs

  • Fonaments previs de la marca: insight motivacional, propòsit i proposta de valor, territori de marca, engagement, storytelling.
  • Tipus de continguts: content iceberg, liquidesa i elasticitat dels continguts.
  • Best practices del mercat nacional i internacional.
  • Pràctica: passos per a la creació d’un Branded Content.

Es considera necessari conèixer mínimament les bases de l’escriptura cinematogràfica.

 

Quim Badenes

Quim Badenes és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i MBA per Esade. La seva carrera ha estat sempre vinculada al màrqueting, primer en gran consum a Gallina Blanca (Grup Agrolimen) i posteriorment a la consultora de e-business Multiplica, així com en la seva pròpia consultora, Marketing Explorer.

Actualment és consultor de màrqueting de continguts i Branded Content. Col·labora amb múltiples productores i agències de publicitat i comunicació, desenvolupant projectes de creació de continguts i integració de marques comercials en els mateixos. Alhora elabora guions per peces audiovisuals corporatives. Paral·lelament, imparteix classes com a professor de Branded Content a escoles com ECS European Communication School i ESCAC.

En el camp audiovisual, és Màster en Guió per Cinema i Televisió (2012) pel Taller de Guionistes (IL3- UB), i va ser finalista del VI Concurs Internacional de guions de llargmetratge Ciudad de Segovia 2011, amb el que va iniciar la seva carrera com a guionista.

Dades d'interès:

  • Dates: 2 febrer - 9 març
  • Horari: Divendres de 10:00 a 13:00h
  • Preu: 180 euros
  • Durada: 18 hores
  • Places limitades: 10 persones
  • Data límit inscripció: 26 gener