Curs d’Introducció al Guió

Impartit per Bàrbara Cadena

Presentació

El curs d’Introducció al Guió està adreçat a totes les persones que vulguin escriure guions de ficció i que encara no tinguin experiència ni coneixements previs de guió. Al llarg de 10 sessions de 3 hores, els alumnes entendran quines són les claus de l’escriptura cinematogràfica, aprendran com funciona la indústria i escriuran el seu propi guió de curtmetratge sota la tutorització dels professors del curs.

El taller pretén fomentar un clima dinàmic a classe on es potenciï la participació activa dels alumnes, als quals s’anima a escriure des del primer dia. D’aquesta manera, tots els conceptes teòrics impartits, es consoliden mitjançant la pròpia experiència de l’alumne.

 

Metodologia

El programa està estructurat seguint l’ordre dels passos del procés creatiu. Primer es treballa la gestació de la idea i el tema, i s’estudien quins són els trets específics del guió cinematogràfic. A més a més, s’analitza quin és el funcionament del sector i quines són les últimes tendències narratives a la indústria. A continuació, es construeixen els personatges juntament amb els seus respectius arcs de transformació. I per últim, la focalització es fa sobre les trames, l’estructura del guió, el plantejament de les escenes i l’escriptura dels diàlegs.

Informació addicional (situació excepcional per la COVID-19)

  • Aquest curs es realitzarà de manera presencial, complint amb totes les mesures de seguretat: higienització i desinfecció de l’espai, ventilació, control de la temperatura, grups reduïts d’alumnes, distància de seguretat a l’aula i ús de mascareta.
  • Tots els alumnes comptaran amb un justificant de desplaçament expedit per Showrunners per facilitar-los la tornada a casa abans del toc de queda establert durant el temps que així ho requereixin les autoritats.
  • Si durant el transcurs del taller algun alumne/a es veu impedit/da d’assistir presencialment a alguna de les classes per una causa relacionada amb la situació derivada de la COVID-19, se li facilitarà l’accés a la sessió de manera virtual. L’aula de Showrunners compta amb un sistema de càmeres i micròfons per poder emetre en directe les sessions pertinents quan sigui necessari i sempre que el motiu estigui justificat i sigui demostrable.
  • Finalment, en cas que Showrunners hagi d’interrompre la seva activitat presencial arrel d’un enduriment de les restriccions dictades per les autoritats sanitàries, les classes que es vegin afectades per les noves mesures es convertiran a l’entorn online per tots els alumnes.

MATRÍCULA OBERTA (últimes places)

  • CURS PRESENCIAL
  • Dates: 22 Gener - 26 Març 2021
  • Horari: Divendres de 17:30 a 20:30h
  • Durada: 30 hores
  • Preu: 375 euros
  • Places limitades: 10 persones (mesures de seguretat COVID)