Guionistes amb veu pròpia

Impartit per Núria Parera

Descripció

Volem escriure. I volem que allò que escrivim sigui produïble de seguida, que ens doni un resultat concret: un curtmetratge, una sèrie, una obra de teatre, una pel·lícula… No ens permetem divagar ni “perdre el temps”, perquè tots desitgem el nostre lloc dins el món de l’audiovisual i volem aconseguir-lo el més ràpid possible.

Però per aconseguir aquest trosset del pastís cal aturar-se, reflexionar, i fer-se unes quantes preguntes: Quins conceptes vull explorar? Per què? Quins temes m’interessen? Quin és el gènere que se’m dona millor? Quin és el meu estil d’escriptura? Què vull aportar com a creador?

El taller ‘Guionistes amb veu pròpia’ pretén investigar en el jo creatiu de cada alumne per tal d’aconseguir guions autèntics, sincers, honestos. Guions sorgits d’una necessitat real de comunicar un missatge concret i amb un estil personalitzat. Per arribar a tenir una veu pròpia cal, abans de res, fer un viatge interior i descobrir què ens bull per dins

Programa del curs

A cada sessió es proposen exercicis que afavoreixen la introspecció i la navegació interna, per descobrir què ens empeny a escriure. Són sessions totalment pràctiques, en què s’escriu seguint les pautes marcades i després se n’analitza el resultat.

Cada alumne haurà d’anotar les conclusions de cada sessió, amb l’objectiu de fer-ne una reflexió final el darrer dia.

A les sessions es treballa amb tècniques com l’escriptura automàtica, les visualitzacions creatives, el ritme, la vibració de la música i les emocions, per tractar aspectes propi del guió: tema, to, personatges, estructura, diàlegs i gèneres.

L’objectiu del taller és sortir amb moltes idees al cap perquè el/la guionista segueixi explorant. Es tracta de treballar el múscul creatiu i fer-lo més fort a través de l’experimentació, de deixar-se anar i de divertir-se escrivint.

A qui va dirigit

Totes aquelles persones que prèviament han escrit, que tenen nocions de guió i que tinguin ganes de treballar i explorar nous camins creatius.

PROPERAMENT

  • CURS PRESENCIAL
  • Dates: Per definir
  • Horari: Per definir
  • Preu: 185 euros
  • Durada: 16 hores
  • Places limitades a 10 persones (mesures de seguretat COVID)