Pitching, l’art de vendre el teu projecte

Impartit per Gemma Pascual

Has acabat d’escriure un guió i ara ve la part difícil: donar-lo a conèixer a aquelles persones que poden convertir-lo en un curtmetratge, una pel·lícula o una sèrie de televisió, però… Per on començar?

Aquest mes de juliol, Showrunners Barcelona t’ofereix l’oportunitat de crear i assajar el pitch del teu projecte perquè puguis presentar-lo a programes d’ajuts a l’escriptura, a concursos de pitching, a productores, a directors/es o a festivals.

El curs està dirigit a qualsevol guionista que tingui un projecte de curtmetratge, llargmetratge o sèrie de televisió. Durant les sessions, es combinarà la teoria amb la pràctica perquè puguis acabar amb un bon pitch sota el braç, responent a preguntes com: Quins elements ha de tenir un bon pitch? Com he d’elaborar un document de presentació del meu projecte? On puc presentar el meu guió?

El curs té com a objectiu donar als guionistes els recursos necessaris per presentar la seva història a la indústria, i fomentarà un clima participatiu i actiu que requerirà que els alumnes treballin en el seu pitch –tant oral com escrit– i que el practiquin, presentant el seu projecte davant els companys per guanyar experiència i obtenir feedback.

 

Estructura del curs:

  • Sessió 1 (teoria). La presentació oral d’un projecte: elements i estructura del pitch i on presentar els projectes (pitching sessions, festivals, etc.)
  • Sessió 2 (pràctica). Presentació oral dels projectes dels alumnes i feedback.
  • Sessió 3 (teoria). La presentació escrita d’un projecte: elements i estructura d’un dossier de presentació i on presentar els projectes (ajuts a l’escriptura, laboratoris, productores, etc.)
  • Sessió 4 (pràctica). Anàlisi dels dossiers de presentació dels projectes dels alumnes i feedback.

 

 

La professora: Gemma Pascual

Treballa com a Directora de Desenvolupament de Projectes Cinematogràfics a Castelao Pictures (Filmax), on a més a més de supervisar l’escriptura de tots els guions en desenvolupament i de treballar en estreta col·laboració amb els seus creadors, s’encarrega de buscar nous projectes i nou talent, analitzant guions i propostes arribats de tot el món, entre altres tasques.

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Escriptura de Guió i Producció per la University of Westminster de Londres, va començar la seva carrera com a professional del sector audiovisual a la capital britànica, treballant per empreses distribuïdores, agents de vendes i productores.

La seva passió per les històries, l’escriptura i els guions la va portar a voler dedicar-se exclusivament al desenvolupament –camp en el qual porta treballant-hi gairebé deu anys–, especialitzant-se en l’anàlisi i l’edició de guions, així com també en els àmbits de subvencions i de presentació de projectes.

Després de treballar com a Directora de Desenvolupament en una empresa barcelonina, es va traslladar a Nova Zelanda. Allà va contribuir al desenvolupament de produccions com “Harry” (Desert Road); va treballar com a escaletista per la sèrie d’emissió diària “Shortland Street” (South Pacific Pictures) i com a analista de guió, a més a més d’exercir com a jurat del programa “Development Seed Funding”, gestionat per la New Zealand Writers’ Guild.

De nou a Barcelona, i abans de començar a treballar a Filmax, va ser coordinadora de guions de la sèrie d’animació infantil “Emmy and GooRoo”, una coproducció entre Espanya (Tomavistas) i la Xina (LeftPocket) i va treballar en el desenvolupament de diversos projectes per diferents productores.

És una assistent assídua als diferents esdeveniments de pitch que s’organitzen a la capital catalana cada any i participa com a ponent i professora a diversos cursos, com per exemple al “BAM Stories”, que s’emmarca dins del mercat colombià Bogotá Audiovisual Market.

Dades d'interès:

  • Dates: per definir
  • Horari: per definir
  • Durada: per definir
  • Preu: per definir
  • Places limitades: 10 persones