Curs Anual – Guió de Sèries

Què és un showrunner? És el director d’orquestra d’una sèrie de televisió. És la persona que dota de personalitat a una sèrie i en supervisa tots els elements narratius i estètics perquè tinguin una coherència creativa.

El showrunner apareix als títols de crèdit com a productor executiu. És qui respon davant la cadena de televisió i és a qui se li atribueix el concepte d’autoria.

Si tu també vols ser el showrunner de la teva pròpia sèrie, el curs anual de Guió de Sèries de Showrunners BCN et prepara per escriure el teu projecte i per moure’l dins la indústria.

 

Objectius del curs

Amb el curs de Guió de Sèries de Showrunners BCN volem formar i acompanyar la promoció de guionistes i showrunners dedicats a la ficció seriada; així com contribuir a la creació de projectes amb històries significatives, emocionants i úniques, però també que siguin adequats a les demandes i les necessitats actuals de la indústria.

Per aquest motiu, el programa del curs de Guió de Sèries combina classes teòriques i pràctiques relacionades amb la creació i el desenvolupament d’una sèrie, amb sessions específiques de producció, de funcionament del mercat, i de creació de documents de venda.

espai

Trets distintius de Showrunners BCN

1/ Som l’única escola especialitzada en guió audiovisual de Barcelona.

2/ L’equip de Showrunners comptem amb més de 10 anys d’experiència formant guionistes. Totes les persones que formen part de Showrunners són professionals en actiu amb experiència prèvia com a docents.

3/ Les classes teòriques i pràctiques, es complementen amb masterclasses amb professionals convidats on l’alumne podrà descobrir, de la mà dels seus creadors, el procés creatiu de sèries emeses recentment (o pendents d’emetre) a cadenes i plataformes com TV3, TVE, Atresmedia, Telecinco, Netflix o Movistar+. També realitzem sessions específiques amb actors per treballar la construcció de les escenes i els diàlegs. .

4/ L’escola és un projecte que neix de la productora audiovisual Tàndem Entertainment, afavorint així la connexió entre formació i indústria.

5/ Els grups són reduïts, perquè cada alumne rebi un assessorament personalitzat del seu projecte durant tot el curs

6/ En acabar, organitzem una sessió de pitching i de networking amb professionals de la indústria per presentar els projectes

7/ S’oferirà la possibilitat de fer pràctiques a productores i empreses del sector als alumnes que obtinguin el millor expedient.

espai

Sortides professionals

Els principals perfils professionals pels quals el curs anual de Guió de Sèries capacita són:

 • Showrunner
 • Coordinador/a de guions
 • Argumentista
 • Escaletista
 • Dialoguista
 • Guionista de ficció
 • Analista

espai

Dades d’interès

Durada i dates del curs: 

ACTUALMENT EN CURS

200 hores presencials
200 hores de treball individual

Inici de les classes: 8 d’octubre de 2019
Final de les classes: 11 de juny de 2020

Entrega del projecte: 29 de juny de 2020
Correccions: primera quinzena de juliol de 2020

Pitching: finals de setembre de 2020 (data per definir)

 

Horari:

Dos grups de matrícula:

 • Grup matí: dimarts i dijous de 10 a 13h
 • Grup tarda: dimarts i dijous de 18 a 21h

Places limitades a 12 persones per grup (quan contactis amb nosaltres, especifica en quin dels dos grups estàs interessat/da)

 

Requisits per inscriure’s:

És necessari concertar una entrevista personal abans de procedir a la inscripció. L’entrevista es pot realitzar de manera presencial a la seu de Showrunners (amb cita prèvia) o bé de manera telemàtica via Skype.

Posteriorment, els interessats hauran de realitzar una prova de nivell.  Tot i que no és un requisit indispensable tenir formació/experiència prèvia en el sector per realitzar el curs, es valoraran els coneixements de guió i d’escriptura, a més a més de les aptituds de l’alumne/a.

 

Preu i modalitats de pagament: 

Preu total del curs: 3.200€

 • Primer pagament de 500€ en concepte de matrícula.
 • La resta de l’import del curs (2.700€) es pot abonar en una quota única abans de començar el curs, o bé fraccionar el pagament en 9 mensualitats de 300€ cadascuna (d’octubre de 2019 a juny de 2020, ambdós inclosos).

Els exalumnes de Showrunners BCN gaudiran d’un descompte del 5% sobre el preu final del curs.

 

Descarrega’t el Programa