Clàudia Maluenda

Curs Anual de Guió de Cinema

És llicenciada en Ciències de la Informació (Universitat Ramon Llull) i Màster en Guió de Cinema i Televisió (Universitat de Barcelona).

Ha treballat com a redactora i locutora dels serveis informatius de Catalunya Ràdio, Com Ràdio i Onda Cero. Redactora de l’agència Europa Press a les seccions de política i societat.

Ha col·laborat en el Llibre blanc de “L’Educació en l’entorn audiovisual” del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) editat el novembre del 2003.

Des del 2007 està al capdavant de la Fundació Taller de Guionistes, escola especialitzada en la disciplina del guió que ha format a més d’un miler d’alumnes en els darrers vint anys i que ha comptat amb docents com Cesc Gay, Joaquim Oristrell, Rodrigo Sorogoyen o Albert Espinosa, entre d’altres.

Dirigeix i coordina el Postgrau en Guió de cinema i televisió que s’imparteix conjuntament amb l’IL3-UB (Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona), així com els programes específics per a la formació continuada dels guionistes (sèries de televisió, adaptacions cinematogràfiques, creació de personatges de ficció, producció audiovisual, formats televisius, anàlisis de guió, diàlegs o websèries, entre d’altres). Tanmateix coordina les accions de comunicació i l’organització de masterclass amb professionals de la indústria.

Twitter.