Bàrbara Cadena

És graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, amb l’especialització de guió, i postgraduada en Guió de Cinema i Televisió pel Taller de Guionistes i l’IL3-UB (Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona). També ha realitzat altres cursos especialitzats en guió de ficció, com l’escriptura de sèries, l’anàlisi de guió o la crítica televisiva.

Des del 2014 treballa com a guionista, analista de guió i redactora de continguts a la productora Tàndem Entertainment amb Laura Rubirola i Clàudia Maluenda, sòcies i productores executives de Tàndem. Amb aquest mateix equip també coordina l’escola de guió i creació audiovisual Showrunners Barcelona.

Imparteix classes d’anàlisi de guió i de ficció televisiva i cinematogràfica a Showrunners, a més a més de donar conferències sobre aspectes com ‘La figura de l’antiheroi’ o ‘Les sèries europees’ en esdeveniments organitzats per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. De la mateixa manera, participa regularment com a especialista en l’anàlisi de ficció televisiva en un programa radiofònic d’una emissora local.

A més a més, exerceix d’analista externa de guions i projectes de cinema i televisió a la plataforma online Filmarket Hub.

Anteriorment havia treballat a la televisió com a responsable d’antena de Tot TV, el segon canal de Lleida Televisió (Grup Segre), com a analista de guió al Departament de Coproduccions de TV3 (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), i com a realitzadora i càmera d’espectacles en directe.