Bea Cabezas

Bea Cabezas Guionista Escritora Guion

Formada en periodisme a la Universitat Ramon Llull, dramatúrgia a la Sala Beckett i guió cinematogràfic a la School of Visual Arts de Nova York. És autora de quatre novel·les publicades: El monestir de les ombres (Ara llibres, 2008), La ciutat Vertical (Premi Carlemany 2010, Columna 2011), Emprenyades /Embarazadas alteradas (Columna /Espasa 2013) i La nit abans /La noche antes (Rosa dels Vents / Suma de letras 2017). També ha escrit diversos contes, alguns publicats a la revista Time Out com ara Ganxitos al cendrer (2011) i L’estrangera (2017). Ha escrit i dirigit diversos curtmetratges com Tu eliges (escollit pel Canal Plus per la seva campanya a favor de l’ús del preservatiu al 2003) i Welcome, rodat a Nova York i seleccionat per una mostra de la School of Visual Arts al 2002.

Va treballar al diari AVUI, el setmanari EL TEMPS i a la Sala Beckett a Barcelona fins que es va instal·lar a Nova York el 2008, on va continuar la seva feina de periodista com a corresponsal i es va endinsar en el món de la ficció amb la companyia teatral The Pearl Theatre Company i desenvolupant diversos guions cinematogràfics. Del 2016 al 2018 va viure a Los Angeles, on va continuar la seva tasca d’escriptora i traductora.

Fa un any que ha tornat a viure a Barcelona, on segueix amb el periodisme, la docència i la traducció i escriu la seva cinquena novel·la.