Clàudia Maluenda

És llicenciada en Ciències de la Informació (Universitat Ramon Llull) i Màster en Guió de Cinema i Televisió (Universitat de Barcelona).

És sòcia i productora executiva de la productora audiovisual Tàndem Entertainment, juntament amb Laura Rubirola, amb qui també ha posat en marxa l’escola de guió i creació audiovisual Showrunners Barcelona.

S’ha especialitzat en l’anàlisi de la ficció televisiva, participant en programes radiofònics sobre aquesta matèria, de Catalunya Ràdio, Cadena Ser i Betevé, i impartint conferències sobre aspectes com ‘La figura de l’antiheroi’, ‘La dona a les sèries’, ‘Les sèries europees’ o ‘Les adaptacions cinematogràfiques’, en esdeveniments organitzats pel Plot Girona Sèries Fest, el TR3SC, i la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

A banda, és editora dels llibres especialitzats en guió “El guion hablado”i “It’s not TV”, que aborden el procés creatiu de les pel·lícules, i l’anàlisi narratiu i filosòfic de la ficció seriada, respectivament.

Durant nou anys, ha estat al capdavant de la Fundació Taller de Guionistes, escola especialitzada en la disciplina del guió que ha format a més d’un miler d’alumnes durant més de vint anys i que ha comptat amb docents com Cesc Gay, Rodrigo Sorogoyen i Joaquim Oristrell, entre d’altres.

Ha dirigit i coordinat el Postgrau en Guió de Cinema i Televisió que s’impartia conjuntament amb l’IL3-UB (Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona), així com els programes específics per a la formació continuada dels guionistes.

Ha treballat com a redactora i locutora dels serveis informatius de Catalunya Ràdio, Com Ràdio i Onda Cero. També ha estat redactora a l’agència Europa Press, a les seccions de política i societat.