Elena Serra

Curs Anual de Cinema

Foto Elena

Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’especialitza en l’àmbit del guió i en l’anàlisi de projectes audiovisuals. Entre varis cursos destaquen Intensive Film Workshop (1997) a la Universitat de Nova York i el Master de Escritura para la televisión y el cine  (1999-2000) a la UAB.

Del 2000 al 2006 s’incorpora en el Departament de desenvolupament de Castelao Productions (Grupo Filmax), on treballa com a executiva de desenvolupament i/o story editor de més de 40 pel·lícules de directors com Jaume Balagueró, Brad Anderson, Paco Plaza, Daniel Monzón, Brian Yuzna, Fernando Guillén Cuervo, Laura Mañá, Gustavo Ron, Mireia Ros, Josep Pozo i Juan Pablo Buscarini entre d’altres.

També com a story editor de guions de cinema i televisió va col·laborar del 2005 al 2011 amb el Centre de Desenvolupament Audiovisual (CDA) de la Generalitat de Catalunya realitzant consultoria i editatge de guions per a productores com In Vitro Films, Jaleo Films, i Arcadia Motion Pictures.

En la seva faceta com a guionista de cinema ha escrit els llargmetratges: Romasanta, la caza de la bestia (2004) coescrit amb Alberto Marini, dirigit per Paco Plaza i produït per Castelao Productions i Zenit Multimedia, i el documental Romasanta, la historia cierta del hombre lobo (2004), produït per Castelao Productions S.A. i Formato Producciones; Prime-Time (2008) coescrit i dirigit per Luis Calvo i produït per Kino P.C. i In Vitro Films; Salaam Barcelona (2009) coescrit amb Sílvia Oliva, guió  que va rebre l’ajut del Ministeri de Cultura pel desenvolupament de guions; Siempre Sueño (2010) coescrit amb Alejo Levis i Ibon Cormenzana per a Arcadia Motion Pictures;  el llargmetratge d’animació Aqua (2012) per a Setmàgic Audiovisual; el documental La Granada Imaginada per a Sacromonte Films; i l’argument del llargmetratge Corazón Partío per a Rebelión Terrestre.

Com a guionista de televisió, ha creat i desenvolupat les Bíblies dels programes de televisió: Bebe-adictos per a Castelao Productions, Viure al Cèntim per a Lavinia Producciones i Mundo Guau! per a Disney Channel. És argumentista de la tv-movie Cala Reial (2003), produïda per TVC, Castelao Productions i Zenit Multimedia; i ha creat i desenvolupat la Bíblia de la sèrie Coartadas S.L. per a Castelao Productions i TVC, i la Biblia i els tres primers episodis de la sèrie d’animació infantil Floquet de Neu per a Castelao Productions.

En l’àmbit de la no-ficció, col·labora com a guionista amb la productora Espiral d’Acer.

Como docent de guió de ficció i animació imparteix classes la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF), a la UPF-Barcelona School of Management, a l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), i a la Universidad Santiago de Cali (Colòmbia).