Elena Serra

Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’especialitza en l’àmbit del guió i en l’anàlisi de projectes audiovisuals. Entre diversos cursos destaquen l’Intensive Film Workshop (1997) de la Universitat de New York (NYU) i el Màster d’Escriptura per la televisió i el cine (1999-2000) a la UAB.

Ha treballat al Departament de desenvolupament de Castelao Productions (Filmax) com a executiva de desenvolupament i story editor a més de 40 pel·lícules de directors com Jaume Balagueró, Paco Plaza, Daniel Monzón, Fernando Guillén Cuervo, Laura Mañá o Mireia Ros. També col·labora com a story editor de guions de cine i televisió amb el Centre de Desenvolupament Audiovisual (CDA) de la Generalitat de Catalunya, a més a més de realitzar editatges de forma independent.

Com a guionista de cinema, ha escrit els llargmetratges ‘Romasanta, la caza de la bestia’ coescrit amb Alberto Marini i dirigit per Paco Plaza (Castelao Productions, Zenit Multimedia), i el documental ‘Romasanta, la historia cierta del hombre lobo’ (Castelao Productions S.A., Formato Producciones); ‘Prime-Time’ coescrit i dirigit per Luis Calvo (Kino P.C., In Vitro Films); i ‘Salaam Barcelona,’ coescrit amb Silvia Oliva, guió que va rebre l’ajut del Ministeri de Cultura al desenvolupament de guions, entre altres.

Com a guionista de televisió, ha sigut argumentista de la tv-movie ‘Cala Reial’ (TVC, Castelao Productions, Zenit Multimedia), creadora de la bíblia de la sèrie ‘Coartadas S.L.’ (Castelao Productions), guionista de les minisèries ‘3 flores sin piedad’ i ‘Tramontana Blur’, entre altres.

Com a guionista de no-ficció, col·labora amb les productores ForproTV i Espiral d’Acer.

Com a docent de guió de ficció i animació imparteix classes a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF), de la que també és coordinadora dels treballs de final de grau (TFG) de l’itinerari de guió; al Màster d‘Animació de la UPF-Barcelona School of Management, a l’Escola de Cine de Barcelona (ECIB), i a l’escola Showrunners BCN. A més a més realitza col·laboracions, seminaris i tallers al Col·legi de periodistes de Barcelona i Girona i a la Universidad Santiago de Cali (Colòmbia).