Fernando Trullols

És llicenciat per la Universitat Pompeu Fabra en Comunicació Audiovisual, en l’especialitat de Direcció i Guió de Cinema. Inicia la seva carrera com a ajudant de direcció de cine i publicitat.

Com a ajudant de direcció ha col·laborat a cintes com ‘Un monstruo viene a verme’ de J. A. Bayona, ‘Una pistola en cada mano’ i ‘Truman’ de Cesc Gay, o ‘Los ojos de Julia’ de Guillem Morales.

Després d’una dilatada trajectòria com a ajudant de direcció, actualment treballa com a director de segona unitat a sèries com ‘Hache’, la nova producció de Netflix per Espanya, i anteriorment a la sèrie ‘Fèlixde Cesc Gay, per Movistar +.

Pel que fa al cinema, les darreres pel·lícules en les que ha treballat com a director de la segona unitat han estat ‘El árbol de la sangre’ de Julio Médem, ‘La tribu’ de Fernando Colomo, i en altres llargmetratges com ‘Secuestro’ de Mar Targarona, ‘Tengo ganas de ti’ de Fernando González-Molina o ‘Amor idiota’ de Ventura Pons.

L’any 2011, dirigeix ‘El Barco Pirata’, curtmetratge que rep més de 20 premis i amb ell aconsegueix al 2012 el Premi Goya al Millor Curt de Ficció. Més tard realitza ‘Marcianos de Marte’, curtmetratge guanyador del Venus a la millor producció catalana al Festival Filmets.

A l’actualitat desenvolupa tres llargmetratges propis, ‘El cometa Halley’, ‘El Tren Eléctrico’ i ‘El Guardabosques’. Al mateix temps, compagina la seva feina com a director, amb la docència com a  professor de Showrunners.

En l’àmbit de la publicitat, ha dirigit nombrosos projectes. ‘Por siempre jamás’, la campanya de Proximity Barcelona per Audi al desembre de 2017, en la que Trullols va dirigir la part de live action, va estar present a 41 mercats a nivell mundial, i va obtenir els premis de Club de Creatius, i el Gran Premi Ampe.