Juan Carlos Sánchez-Marín

Juan Carlos Sánchez Marín Profesor Guion

Professor universitari de guió, story editor i guionista.

Doctorand en Comunicació a la URL-Blanquerna de Barcelona. Llicenciat en Psicologia per la UB. Estudis de Comunicació Audiovisual per la UOC i Màster en Guió de Cinema i TV per la UB-IL3. Va ser guanyador del “I Premi Fructuós Gelabert de Guions” atorgat l’any 2005.

Professor associat al Tecnocampus de Mataró (centre adscrit UPF) al Grau de Mitjans Audiovisuals i en el Postgrau de Direcció d’actors, a més de tutoritzar projectes de fi de grau.

Ha estat tutor de TFG en el Grau de Comunicació i Indústries Culturals de la UB. Ha col·laborat i col·labora en altres centres docents barcelonins com Bande à part, Estudiodecine, l’Associació d’actors i directors de Catalunya, Fundació Taller de Guionistes o Showrunners BCN.

L’any 2011 publica el llibre “El guion hablado. Conversaciones con guionistas y/o directores del S.XXI” i des de l’any 2013 pertany al col·lectiu d’editors “70 teclas” dedicat a publicar guions en espanyol.

Durant els últims anys combina la seva feina de guionista d’animació (Motion Pictures, D’Ocon Films) amb la de ficció (Rodar i Rodar productora, Ikiru films, La fàbrica taronja). Escriu per Rodar i Rodar la TV movie “Carmen Amaya: Cafè i Cigarretes”. Col·labora en l’estructura del guió documental “Vine a les Vegas, nena” emès per Canal + el 2009 i produït per La Lupa Produccions, i escriu els diàlegs del documental “Casamance” emès a Movistar + i produït per La fàbrica Taronja. Ha co-escrit al costat de Fernando Trullols i Miguel Ibañez el llargmetratge “El cometa Halley” (Tàndem Entertainment) que va rebre la subvenció al desenvolupament per part de ICEC l’any 2017.

Ha participat com Analista de guió en diversos projectes de llargmetratge de ficció, com “El Pacto” (David Victori, 2018) per a la productora Ikiru Films o pel primer llargmetratge de Laura Jou, de títol provisional “Marisol”, que produirà Suspense Entertainment . També ha exercit com a consultor de guió en el documental al voltant de la figura de Peret, “Jo sóc la rumba” (2018) dirigit per Paloma Zapata i que va ser nominat a millor documental al Gaudí 2019. Així mateix col·labora amb la plataforma on line filmarkethub.com com a analista de projectes.

En l’actualitat desenvolupa un documental sobre músiques urbanes (Vampire films / Primavera Sound), exerceix de Script Doctor en el segon llargmetratge d’Andrés Goteira (director multipremiat en els premis gallecs a cinema Mestre Mateo 2017 pel seu primer film, Dhogs) i escriu la seva primera novel·la.