Lourdes Domingo

És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. També és doctora en Teoria, Anàlisi i Documentació Cinematogràfica per la mateixa facultat de comunicació (UPF) amb una tesi al voltant del fantàstic articulat pel cinema de M. Night Shyamalan i sèries com Lost, Fringe, The leftovers, Les Revenants i Resurrection: “El relat fantàstic i la mort de l’espectador. Noves metàfores del sublim en un context d’apocalipsis”.

Exerceix la crítica cinematogràfica a la capçalera Contraste, on coordina la secció de cinema i també és editorialista i col·labora a la seva secció de televisió. A Contraste també participa en l’equip de producció de la revista en format paper i digital, de la web i de l’aplicació per telèfons i tauletes de mateix nom.

Va treballar com ajudant de producció i direcció a La Productora. I és la productora executiva dels Premis Zapping de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals des de 1999. En aquesta mateixa entitat, dóna suport al departament de comunicació i a l’equip que confecciona els projectes socials entorn l’educació en consum audiovisual i digital.

Ha impartit l’assignatura de narrativa audiovisual i història del cinema i, actualment, la d’anàlisi i crítica cinematogràfica a la Universitat Internacional de Catalunya, a més a més de conferències sobre cinema i ficció televisiva, així com formació audiovisual en educació secundària.

També és redactora creativa (copy) i correctora d’estil.