Marta Grau

Curs d’anàlisi de guió

És Llicenciada en Comunicació Audiovisual (UPF) i Doctora en narrativa cinematogràfica per la Universitat Pompeu. És guionista, escriptora, script editor i analista de guió. 

Com a guionista ha escrit diversos llargmetratges, entre els quals destaca la TV movie de dos capítols “Tornarem” (TVC/TVE/Brutal Media), PREMI GOLD PANDA a Millor Guió al Festival de Sichuan i Premis GAUDÍ i ATV al millor llargmetratge de ficció televisiva, entre altres. També ha escrit les tv-movies i llargmetratges: “La verdad en la cara” (Ikiru films/TVC/Formato Producciones/TVG), “Química en la cocina” (Distinto Films), “Les franceses de Cabrera” (Mallerich Films) amb ajuda MEDIA al desenvolupament, “4000 mujeres” (Diagonal TV), en col·laboració amb Joaquim Oristrell i Carles Mallol, “Canción del adiós” (Galapagos TV) i “Unamuno, el profesor equivocado”, juntament amb David Martín-Porras (Diagonal TV).

Com a novel·lista, va publicar l’any 2013 “Surt el sol i encara plou” (Edicions 62: Empúries); i els dos primers números de la col·lecció crossover “Nits de guàrdia” (Ediciones 62, Fanbooks), traduïts al castellà per Ediciones Destino i al polac per l’Editorial Sine Qua Non. Actualment, també prepara diversos contes i novel·les per al públic infantil.

Com a editora de guió i analista, de 2006 a 2008 va treballar al CDA (ICEC – Generalitat de Catalunya) sent de 2007 a 2008 Coordinadora del Departament de Continguts. Ha llegit i analitzat al voltant de 200 guions i va editar i coordinar més de 30 desenvolupaments de projectes audiovisuals, encapçalats tots ells per reconeguts script editors nacionals i internacionals. A més a més, ha editat el guió de “La Estrella” (A contraluz Films/TVE) estrenada el 2013.

També és professora de diverses iniciatives de formació nacionals, sudamericanes i europees (Proimágenes-Colombia, fundación Universidad Internacional Menéndez Pelayo i Cineuropa). Actualment, imparteix classes de guió a la UPF i a la URL, tutoritzant i editant, a més, els Treballs de Final de Carrera de Guió del “Grau en Comunicació Audiovisual” de la UPF i els Treballs de Final de Màster del “Màster en Ficció en Cine i Televisió” de la URL.