Núria Parera

Formada en periodisme i en guió, porta més de quinze anys treballant com a guionista de televisió. Va treballar a la telenovel·la ‘La Riera’ (TV3) durant set temporades alternant els càrrecs de coordinadora d’escaletes, dialoguista i biblista. Va ser la co-creadora del guió complet i l’argument de la sèrie setmanal ‘Infidels’ (Diagonal TV, TV3); escaletista i dialoguista de ‘Zoo’ (Diagonal TV, TV3); escaletista, dialoguista i creadora d’una de les bíblies de ‘Ventdelplà’ (Diagonal TV, TV3); i dialoguista i escaletista de la telenovel·la ‘El Cor de la Ciutat’ (TV3).

També ha treballat per Canal9 com a escaletista, dialoguista i argumentista de la sèrie setmanal ‘Da Capo’ (Conta Conta i Canal9), i com a escaletista de la telenovel·la ‘Bon dia, bonica’ (Canal 9).

En l’àmbit infantil i juvenil, ha escrit guions per la sèrie d’animació pre-escolar ‘Emmy & Gooroo’ (Tomavision, Left Pocket); per la sèrie d’animació per a joves ‘Lara, què fem’ (Tomavistas Produccions, TV3 i BBC); i per la sèrie ‘Asha i els Carotes’ (Cromosoma, TV3), entre altres.

La Núria és escriptora dels contes ‘La maleta’ (Editorial Babulinka), ‘El meu avi i jo’ (Editorial Joventut) i ‘Les 7 vides de la gata Marga’, il·lustrats per Pilarín Bayés (Alrevés Editorial).

A més a més, és autora d’obres de teatre com ‘Sis contes per la Nàdia’ (per l’Ajuntament de Mataró, dins la Mostra de Teatre pels Instituts), o ‘S’acaba el Joc’ (Sala Beckett), i també de diverses cantates.

Actualment la Núria forma part de la junta del GAC (Guionistes Associats de Catalunya), desenvolupa una nova sèrie per TV3 i exerceix com a professora a Showrunners BCN.