Rodrigo Sorogoyen

Curs Anual de Guió de Cinema

Sorogoyen va començar el 2004 els seus estudis a l’ECAM en la llicenciatura de Guió Cinematogràfic, compaginant-los amb els seus primers treballs com a guionista de ficció per a televisió. En l’últim curs, escriu i dirigeix el seu primer llargmetratge, “8 Citas” que va obtenir una gran recaptació, així com molt bones crítiques i una gran acollida al Festival de Cinema de Màlaga de 2008.

Poc després comença a treballar com a guionista i director per a sèries de televisió com “Impares”, “La pecera de Eva ” o “Frágiles”.

L’any 2012 roda la pel·lícula “Stockholm”, per la qual va ser nominat al Goya com a millor director. “Stockholm” va estrenar-se al Festival de Cinema de Málaga i va ser guardonada amb tres Biznagas de plata. Sorogoyen es va endur el premi a millor director, i a millor guió junt amb la seva coguionista, Isabel Peña.

Acaba d’estrena la seva darrera pel·lícula “Que Dios nos perdone”, un thriller amb guió coescrit per Sorogoyen i Isabel Peña, com ja va passar amb “Stockholm”. La pel·lícula està produïda per Tornasol Films i Atresmedia, i serà distruibuïda per Warner Bros Pictures International España.

El guió de “Que Dios nos perdone” va guanyar la Concha de Plata al darrer Festival de San Sebastián.

IMDB.